Katalogen Webbplatsen

Biblioteket tipsar

Inspiration och smarta tips, nyheter och teman inom aktuella ämnen. Här tipsar vi som jobbar på biblioteket om böcker, filmer, musik och digitala tjänster ur bibliotekets guldgruva.

Förstoringsglas som visar fingeravtryck.Följer du också den norska traditionen att läsa deckare vid påsk? Här är några tips från det senaste årets utgivning.

 Bokomslag Gröna juicer & smoothies.

av Marlene Gustawson

En bok med massor av härliga och lätta recept på juicer och smoothies.

 dubbla slag av malin persson giolito

av Malin Persson Giolito

Hanna är en smart och begåvad ung jurist på en prestigefylld advokatbyrån i Stockholm. Hårt arbetande påläggskalv och möjlig delägare. Fokus förändras dock när hon blir gravid och varse om vad det prestigefyllda jobbet, den höga lönen och platsen i solen kräver.

 

jag heter inte miriam av majgull axelsson

av Majgull Axelsson

Följ med på en resa genom andra världskrigets baracker och en kvinnas kamp för överlevnad. En historia om ofrivilliga livslögner, skam, utanförskap och romers situation i Sverige under efterkrigstiden.

Filmremsor.

Under Oscarsgalan häromdagen prisades förstås många fantastiska filmer. Så snart de blir tillgängliga på dvd kommer säkerligen ett flertal av dem finnas på biblioteket, men redan nu kan du hyra eller ställa dig på kö på några av dem.

en bön för de stulna av jenifer clement

av Jenifer Clement

Denna roman tar oss till sydöstra Mexico, där barnen, och då främst flickor riskerar att kidnappas av knarkhandlare, utnyttjas och sedan försvinna.


Nya användar- recensioner
220685
Av: Kinsella, Sophie
Av: Sundberg, Annika
182585
Av: Heger, Heinz
Av: Lindberg, Anna
210496
153915
Av: Rowling, Joanne K
Av: Julander, Håkan
Av: Fries-Gedin, Lena
Fler lästips på nätet

Boktips.net

Bokpuffen

Bokcirklar

Världslitteratur.se

Trollhättans Stadsbibliotek, Box 184, 461 24 Trollhättan | 0520-49 76 50 | stadsbiblioteket@trollhattan.se