Katalogen Webbplatsen

Aktuellt i media.

Problem med webbplatsen: När en sida laddas kan du få upp ett felmeddelande. Det är anmält till vår leverantör. Oftast fungerar det om du testar att ladda sidan på nytt.

Biblioteket tipsar

Inspiration och smarta tips, nyheter och teman inom aktuella ämnen. Här tipsar vi som jobbar på biblioteket om böcker, filmer, musik och digitala tjänster ur bibliotekets guldgruva.

jag heter inte miriam av majgull axelsson

av Majgull Axelsson

Följ med på en resa genom andra världskrigets baracker och en kvinnas kamp för överlevnad. En historia om ofrivilliga livslögner, skam, utanförskap och romers situation i Sverige under efterkrigstiden.

Filmremsor.

Under Oscarsgalan häromdagen prisades förstås många fantastiska filmer. Så snart de blir tillgängliga på dvd kommer säkerligen ett flertal av dem finnas på biblioteket, men redan nu kan du hyra eller ställa dig på kö på några av dem.

en bön för de stulna av jenifer clement

av Jenifer Clement

Denna roman tar oss till sydöstra Mexico, där barnen, och då främst flickor riskerar att kidnappas av knarkhandlare, utnyttjas och sedan försvinna.


steglistan av donna tartt

av Donna Tartt

2013 gav Donna Tarrt äntligen ut sin tredje roman Steglitsan - Om den unge pojken Theo Decker som mirakulöst överlever då en bomb exploderar på Metropolitan Museum of Art i New York.

kunskapens frukt av liv strömquist

av Liv Strömquist

Liv Strömquist gör succé igen med nya seriealbumet Kunskapens frukt.  Om det kvinnliga könsorganet och framförallt hur man (män) har förhållit sig till det. 

Bokomslag: deras ryggar luktade så gott av Åsa Grennvall

av Åsa Grennvall

Deras ryggar luktade så gott är Åsa Grenvalls osentimentala och omtumlande skildring av sin uppväxt på 80- och 90-talet i en tillsynes utåt och inåt fungerande familj.

Nya användar- recensioner
207756
Av: Santos, Care
Av: Svartström, Johanna
189312
Av: Lindgren, Torgny
Av: Lindgren, Torgny
34957
Av: Steinbeck, John
Av: Tarner, Margaret
196125
Av: Jenkins, Henry
Av: Ford, Sam
Av: Green, Joshua (Joshua Benjamin)
200616
Av: Björklund, Sven
Av: Wretling, Olof
Fler lästips på nätet

Boktips.net

Bokpuffen

Bokcirklar

Världslitteratur.se

Trollhättans Stadsbibliotek, Box 184, 461 24 Trollhättan | 0520-49 76 50 | stadsbiblioteket@trollhattan.se