Sök

Språk

Låneregler på lättläst svenska

Låneregler på lättläst svenska

Bibliotekets regler på lättare svenska

Välkommen!

Biblioteken i Trollhättan är till för alla.

Det kostar ingenting att låna på biblioteket. Du behöver ha ett bibliotekskort. Det kan du använda på Stadsbiblioteket, Kronan bibliotek, Sylte bibliotek och Bokbussen.

Biblioteket har böcker, filmer, skivor och spel, för olika åldrar och intressen. Vi har böcker på flera olika språk. Du kan låna en dator i biblioteket för att använda internet, skriva eller skriva ut.

Om du behöver hjälp att hitta något kan du fråga oss som jobbar på biblioteket.

Låneregler

Bibliotekskort

Bibliotekskortet är gratis. Du behöver visa oss ditt id-kort, pass eller körkort för att få ett bibliotekskort. Sedan ska du fylla i ett låneavtal.

För ett barn eller en ungdom som inte har fyllt 18 år behöver en förälder eller en annan vårdnadshavare skriva under på låneavtalet.

Om du tappar ditt bibliotekskort ska du säga till biblioteket direkt så att ingen annan kan använda det för att låna. Du har ansvar för allt som lånas med kortet.

Om du har använt bibliotekskortet på fel sätt spärras det så att det inte går att använda. Det spärras också om du har haft böckerna för länge och om du har fått mer än 50 kr i avgifter.

Lånetid

Du får oftast låna böckerna i 28 dagar, men en del filmer, spel, tidskrifter och böcker får du ha kortare tid. Du får låna om en bok 1 gång om ingen annan har beställt den.

Du måste vara över 16 år för att låna spelfilm och tv-spel.

Avgifter

Du måste betala en avgift om du lämnar tillbaka något för sent, men inte för barnböcker.

Om det tar längre tid skickar biblioteket ut 2 påminnelser. Då får du betala påminnelseavgift. Om du ändå inte lämnar tillbaka böckerna får du betala en räkning. Om det du har lånat går sönder eller kommer bort måste du betala för det.