Sök

Språk

sv-se en-gb
angle-left Biblioteket i coronatider

Biblioteket i coronatider

Gör ditt biblioteksbesök så kort som möjligt. Läs här hur du kan låna och läsa utan att besöka oss: Take away, hemkörning, PressReader, e-böcker mm.

Just nu är biblioteken inte en mötesplats

Gör ditt biblioteksbesök så kort om möjligt. Känner du dig inte fullt frisk ska du inte vistas i bibliotekens lokaler. 

Programverksamhet

All programverksamhet på biblioteket är inställd året ut. Detta gäller även IT-guider, Melodikrysset och e-boksdropin.

Legimus-dropin är inställt året ut.

Låna utan att besöka oss       

Du kan få böcker utan att besöka biblioteket.

  • Om du är 70+ eller tillhör en riskgrupp kan du få böcker hemkörda.
  • Beställ en take away-kasse! Hör av dig till Stadsbiblioteket (0520-49 76 50 eller stadsbiblioteket@trollhattan.se) och beställ de böcker du vill ha. Du kan beställa under veckan och hämta kassen i bibliotekets entré nästkommande måndag mellan kl.11-12.
  • På Sylte bibliotek kan låntagare som inte vill komma in i biblioteket få sina böcker i entrén. Personalen lånar det som önskas åt låntagaren som får med sig böckerna direkt. Det som krävs är förstås legitimation eller bibliotekskort.

 

  Film: Per Ivarsson Trollhättans Stad.

Längre lånetid

Just nu får du ha böckerna hemma i sex veckor. Den längre lånetiden gäller inte för film, tidskrifter, 7-dagarslån och andra medier med kortare lånetid.

Omlån

Om du har PIN-kod kan du själv låna om dina böcker på Mina sidor. Det går också bra att ringa biblioteket (tel. 0520-49 76 50) eller maila.

E-böcker och e-tidningar

Om du har bibliotekskort och PIN-kod kan du läsa e-böcker och e-tidningar från biblioteket. I appen Biblio kan du låna både e-böcker och e-ljudböcker. I tjänsten PressReader kan du läsa tidningar på nätet. 

Litteraturbanken finns äldre svensk skönlitteratur som går att läsa direkt på webben. Mycket kan även laddas ner i eboksformat.

Återlämning

Stadsbibliotekets återlämningsbox utanför Folkets Hus Kulturhusets entré på Kungsgatan är öppen dygnet runt.

Snabbkassar

Perfekta för dig som har bråttom, eller som inte vill botanisera så länge på biblioteket nu under pandemin. Varje kasse innehåller 5 böcker med olika tema, t.ex. deckare, klassiker och feelgood. Bara att plocka den kasse du vill ha och låna som vanligt! Kassarna hittar du vid utlåningsautomaterna på Stadsbiblioteket.

Information om coronaviruset

Här hittar du aktuell information om viruset covid-19:

 

Tips - nedladdningsbar bok om coronaviruset för barn

Alfabeta har i samarbete med Gruffalons skapare Axel Scheffler, och det engelska bokförlaget Nosy Crow tagit fram en digital bok för barn om coronaviruset.

Läs mer och ladda ner boken på Alfabeta förlags webbplats.

Tips - digital faktabok om coronaviruset

För att alla lärare och elever ska få tillgång till lättillgänglig information om viruset ger Nypon förlag ut boken "Fakta om Covid-19" digitalt och helt kostnadsfritt.

Läs boken "Fakta om covid-19" här