Sök

130896
I döda filosofers sällskap / av Lucy Eyre ; översättning: Eva Mannheimer ; [illustrations: Paul Jackson]
I döda filosofers sällskap / av Lucy Eyre ; översättning: Eva Mannheimer ; [illustrations: Paul Jackson]
Av: Eyre, Lucy
Utgivningsår: 2007108
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Kategori: Facklitteratur
Förlag: Damm
ISBN: 978-91-7130-828-3 91-7130-828-8
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Loading...
Inne: 1
Totalt antal lån: 12
Antal lån i år: 0
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Ben Warner är femton år. Han sommarjobbar i fish and chips-affären och har tråkigt. En dag kommer Lila in och frågar om han vill besöka henne i Idévärlden. Hennes chef Sokrates, president i Idévärlden, har slagit vad med sin ärkerival Wittgenstein om att han och Lila kan övertyga Ben om att filosofi kan förbättra hans liv.

Här finns titeln:

Loading...
Parallellt med vår värld existerar idévärlden som befolkas av alla sorters filosofer som inte låter en så futtig sak som döden hindra dom från att fortsätta filosofera och debattera med varandra. Sokrates är ordförande men utmanas en dag av Wittgenstein som i motsats till Sokrates hävdar att äkta filosofi inte är till för folk i gemen utan bör lämnas åt experterna dvs. de stora filosoferna. Man beslutar att avgöra vadet genom att se om Sokrates kan få "vem som helst" att börja tänka som en filosof. Valet av försöksperson för experimentet faller på Ben Warner som är 15 år och sommarjobbar i en snabbmatsbutik. Ben får tillträde till idévärlden och utsätts för allehanda tankeexperiment och moraliska dilemman som han förväntas ta ställning till. Det här är en riktigt lekfull och lärorik introduktion till filosofins värld i skönlitterär form.
2010-06-18
personal

Alex författarlexikon

Loading...

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

Språk