Sök

Radioknappar - sökruta

Katalogen Webbplatsen

Felmeddelande

Låna

Att låna

För att låna våra medier behöver du bara ha ett bibliotekskort från Trollhättans Stadsbibliotek. För att reservera och låna om hemifrån, använda våra utlåningsautomater eller låna e-böcker behöver du även en pin-kod.

Bibliotekskort för institutioner

Även institutioner (kommunala och privata) med barn-, utbildnings- och äldreverksamhet kan skaffa bibliotekskort.

Läs mer om låneregler för institutioner

Återlämningsbox

Stadsbiblioteket har en återlämningsbox, som är öppen när biblioteket är stängt. Återlämningsboxen hittar du bredvid entrén till Folkets Hus, ut mot gågatan.

Låna om

Du kan förnya dina lån två gånger. Det går inte att låna om spelfilm, tv-spel, korttidslån och sådant som det är kö på.

  • Låna om själv på Mina sidor
  • Ring Stadsbiblioteket på telefon: 0520-49 76 50. Vi har även telefonsvarare där du kan lämna namn och telefonnummer så kontaktar bibliotekspersonalen dig. Under öppettid kan du dessutom ringa Kronan bibliotek 0520-49 76 72 och Sylte bibliotek 0520-49 76 73.
  • Skicka e-post: stadsbiblioteket@trollhattan.se

Är du bokbusslåntagare och vill få lånetiden anpassad till din bokbusstur? Kontakta Bokbussen.

Vill du låna om ett fjärrlån? Kontakta ditt bibliotek.

Reservera

Du kan ställa dig i kö på de flesta av bibliotekets medier, även material som står inne. Undantag gäller böcker med 7-dagarslån. Du väljer själv vilket bibliotek i kommunen som du vill hämta på.

Om du reserverar något som inte är utlånat kan en annan låntagare hinna låna materialet innan personalen hinner ställa undan det till dig. Då blir du i stället meddelad när det blir återlämnat igen.

Vi meddelar dig när materialet finns att hämta, via e-post, sms eller brev. Tänk på att anmäla ändringar av kontaktuppgifter till oss så att meddelandet kommer fram!

Reservera själv på webbplatsen

Sök upp det du vill låna i bibliotekskatalogen. Klicka på titeln så att du får fram information om var mediet finns och om det finns inne. Logga in om du inte redan är inloggad. Klicka på knappen "Reservera". Välj sedan var du vill hämta materialet och bekräfta.

Logga in