Sök

Radioknappar - sökruta

Katalogen Webbplatsen

Felmeddelande

Läsa på olika sätt

Talböcker

Talböcker är inläsningar av tryckta böcker. Rätt att låna talböcker har alla som på grund av en funktionsnedsättning inte kan läsa tryckt text - enligt 17 § i Upphovsrättslagen.
Biblioteket lånar ut talboksspelare samt andra hjälpmedel för läsning. Hör av dig till biblioteket om du vill veta mer.

Legimus

Legimus är en nedladdningstjänst för alla som har rätt att låna talböcker. Biblioteket registrerar ett konto i Legimus som ger dig tillgång till tjänsten där kan du ladda ned böcker från MTM:s katalog Legimus, antingen till din dator eller via Legimus-appen.

Vill du veta mer eller boka tid för registrering? Ta kontakt med biblioteket, via e-post sara.troen@trollhattan.se eller telefon 0520-49 76 50.

Lättläst

Biblioteket har lättlästa böcker för vuxna. De har ett enkelt språk och innehåller ofta många bilder. En del av dem är bearbetningar av böcker och en del är helt nyskrivna. En del lättlästa böcker finns att låna tillsammans med en cd-skiva (mp3-format) så att du samtidigt kan läsa och lyssna till boken.

Punktskrift

Punktskriftsböcker för barn och ungdom finns i det som kallas Äppelhyllan. Punktskriftsböcker för vuxna kan du själv beställa från MTM, genom deras katalog Legimus.

Stor stil

Storstilsböcker är tryckta böcker med extra stor stil, för dig som har synsvaghet.

Äppelhyllan

Äppelhyllan innehåller anpassade böcker för barn och unga. Läs mer om Äppelhyllan

Logga in

Nationella tjänster

Bibbland svarar - Gratis svarstjänst från Sveriges bibliotek

Bibblan guidar